CLA … برای کاهش وزن  اغلب توصیه به  کمتر خوردن و بیشتر حرکت کردن می شود.

ولی این توصیه ها اغلب بی اثر است وافراد به هدف خود نمی رسند.

به همین دلیل، بسیاری از افراد با استفاده از مکمل ها سعی می کنند تا وزن خود را کاهش دهند.

یکی از این مکمل ها اسید لینولئیک ، یک اسید چرب طبیعی است و در گوشت و محصولات لبنی وجود دارد.

تحقیقات نشان می دهد که استفاده آن  در حیوانات برای از دست دادن چربی موثربوده، امانتایج موجود در  تحقیقات انسانی امیدوار کننده تر است.

این مقاله توضیح می دهد که CLA چیست و آیا می تواند به کاهش وزن کمک کند؟

CLA به طور طبیعی توسط حیوانات  تولید می شود

گاوها و سایر نشخوارکنندگان مانند بز و آهو یک آنزیم منحصر به فرد در دستگاه گوارش خود  دارند که ه  گیاهان سبز  را به CLA  و اسیدهای چرب امگا ۶ تبدیل می کنند ،که در بافت های عضلانی  وشیرحیوانات ذخیره میشوند.

 

این مکمل اشکال مختلفی دارد، اما دو  نوع مهم آن عبارتند از:

c9، t11 (cis-9، trans-11)   بیشتر در غذا  است

t10، c12 (trans-10، cis-12)    اغلب در مکمل های CLA یافت می شود وباعث کاهش وزن می شود. همچنین در غذا با مقادیر بسیار کمتروجود دارد.

این اسید چرب به لحاظ فنی یک چربی ترانس است.

اما چربی های ترشح شده  طبیعی در محصولات گوشت و لبنیات  تفاوت بسیاری با نوع صنعتی آن دارد.(ترانس مصنوعی  در محصولات پخته شده و فست فود ها هستند)و نوع مصنوعی آن به طور قابل توجهی به بیماری های قلبی مرتبط هستند.

 

CLA یک اسید چرب ضروری نیست، بنابراین لازم نیست که   در رژیم غذایی خود برای سلامتی بگنجانید .  بسیاری از مردم مکمل های CLA را برای اثرات چربی سوزی مصرف می کنند.

خلاصهCLA یک اسید چرب طبیعی است. در حالی که این مواد مغذی ضروری نیست، معمولا به عنوان یک مکمل غذایی برای فواید چربی سوزی مورد استفاده قرار می گیرد.

در بسیاری از مطالعات، اثرات CLA بر کاهش چربی در حیوانات و انسان ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

با این حال، پتانسیل سوختن چربی در حیوانات بسیار قوی تر از آن است که در انسان است.

این کاهش چربی بدن در حیوانات است

تحقیقات نشان داده است که CL A با افزایش مقدار آنزیم های خاص و پروتئین هایی که در تجزیه چربی دخیل هستند باعث کاهش چربی بدن در حیوانات می شود. همچنین C LA  از افزایش چربی در حیوانات جلوگیری کرده است.

مطالعه در موش ها نشان داد که  استفاده مکمل C LA به مدت شش هفته باعث کاهش ۷۰٪ چربی  دربدن آنها شده است.

مطالعه در خوک ها نشان داد که کاهش میزان چربی  وابسته به دوز  مصرفی است.یعنی افزایش دوز باعث کاهش  بیشتر چربی بدن می شود.

این یافته های قابل توجه در حیوانات باعث شد تا محققان اثرات سوختن چربی  را در انسان آزمایش کنند.

مطالعات انسانی نشان می دهد مزایای کاهش وزن کم

تحقیقات در انسان نشان می دهد که CL A فقط اثر  منفی کمتری دارد.

بررسی ۱۸ آزمایش با کیفیت بالا در مورد اثرات مکمل C LA در کاهش وزن

افرادی که روزانه ۳/۲ گرم مصرف کردند،  به طور میانگین ۰٫۱۱ کیلوگرم در هفته کاهش  داشتند.(کمتر از نیم پوند در هر ماه )

 

 

بررسی اثرات طولانی مدت آن بر کاهش چربی در افراد دارای اضافه وزن و چاقی .

استفاده از ۲٫۴-۶ گرم در روز در مدت ۶-۱۲ ماه،  باغث کاهش چربی بدن به میزان ۲٫۹۳ پوند (۱٫۳۳ کیلوگرم)،می شود.این کاهش وزن بسیار ناچیز است.

 

مطالعات بیشتر نشان داده است که استفاده همزمان C LA  در ورزش  نیز ،در کاهش چربی تاثیر زیادی نداشته است.

بر اساس تحقیقات مشخص شده است  که CLA در کاهش کوتاه مدت و طولانی مدت، علاوه بر عوارض جانبی بالقوه، تاثیرات کمتری را بر کاهش وزن دارد .

خلاصه تحقیقاتدر حیوانات نشان داده  است که، CLA  در سوختن چربی و کاهش شکل گیری  مجدد آن، تاثیر  قابل توجهی داشته است. با این حال، در انسان،تاثیر کمی بر کاهش وزنداشته و هیچ سودی در دنیای واقعی ندارد.

عوارض مکمل های CLA تا حدودی مورد بحث قرار گرفته است.

در  برخی مطالعات متوجه شدند که اثرات نامطلوب ندارند، ولی اکثر تحقیقات خلاف این را نشان می دهد .

در دو متاآنالیز، مکمل CLA با افزایش سطح پروتئین باعث التهاب در بدن می شود.(التهاب مزمن به چندین بیماری از جمله چاقی، سرطان و بیماری های قلبی مرتبط است)

همچنین CLA با افزایش قابل توجه آنزیم های کبدی همراه بوده، که نشان دهنده التهاب یا آسیب احتقانی کبد بود.

نکته مهم این است که CLA برگرفته از منابع طبیعی رژیمی با این اثرات همراه نیست .

این احتمالا به این دلیل است که CLA موجود در مکمل ها متفاوت از CLA طبیعی موجود در غذا است.

به همین دلیل، CLA مصنوعی دارای اثرات بهداشتی مختلفی نسبت به CLA است که از رژیم غذایی به دست می آید.

بنابراین، تا زمانی که تحقیقات بیشتری درباره عوارض آن در دسترس نباشد، نباید در دوزهای بیشتر یا برای دوره های طولانی مصرف شود.

بهتر است از ترکیب مواد غذایی غنی از CLA در رژیم غذایی استفاده کنید.

در حالی که شما نمیتوانید فواید کاهش چربی را به دست بیاورید، انجام این کار به شما اجازه می دهد میزان مصرف CLA خود را از منابع طبیعی افزایش دهید، که ممکن است دیگر مزایای سلامتی را به شما تحمیل کند.

خلاصه نوع  CLA موجود در مکمل ها به طور قابل توجهی متفاوت تر از فرم طبیعی  که در  نوع غذایی است می باشد.  به همین دلیل است که مکمل های CLA با چند عارضه جانبی منفی همراه است.

مطالعات متعدد نشان داده است افرادی که از مواد غذایی حاوی CLA مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری هایی مثل بیماری های قلبی و سرطان را دارند .

محصولات لبنی منبع اصلی غذا هستند، اما در گوشت خواران نیز یافت می شود.

غلظت CLA به طور کلی به صورت میلی گرم در هر گرم چربی بیان می شود.

غذاهای غنی از CLA شامل:

  • کره: ۶٫۰ میلی گرم بر گرم چربی
  •  گوشت بره: ۵٫۶ میلی گرم بر گرم چربی
  • پنیر موزارلا: ۴٫۹ میلی گرم بر گرم چربی
  • ماست ساده: ۴٫۸ میلی گرم بر گرم چربی
  • خامه ترش: ۴٫۶ میلی گرم بر گرم چربی
  • گوشت گاو تازه: ۴٫۳ میلی گرم بر گرم چربی
  • پنیر چدار: ۳٫۶ میلی گرم بر گرم چربی

مقدار CLA این غذاها و محصولات غذایی با توجه به فصل و رژیم غذایی حیوان متفاوت است.

 

خلاصه

CLA به طور طبیعی در حیواناتی مانند گاو تولید می شود. مقدار تولید شده آن توسط این حیوانات تحت تاثیر فصل و آنچه که آنها می خورند متفاوت است.

ترجه و ویرایش:

سرکار خانم ساناز دشتی